Tratarea ochilor la domiciliu

Tratarea ochilor la domiciliu

Tratarea ochilor la domiciliuMulte probleme oculare necesita cunostinte medicale serioase pe care un oftalmolog le dobandeste in ani de formare clinica si chirurgicala. Dar exista probleme cu ochii ce pot fi tratate la domiciliu, atata timp cat sunt relativ simple. Aici sunt cateva probleme care pot avea tratament la domiciliu, si cateva sfaturi despre tratarea de acasa.

Ochi vanat

Cu exceptia cazului in care exista semne si simptome mai grave asociate cu ochiul vanat cum ar fi vederea incetosata, sange in ochi, sau incapacitatea de a misca ochii, un ochi vanat poate fi in general, tratat la domiciliu. Pentru a reduce umflatura si a usura durerea in prima zi se aplica un pachet de gheata pe ochi si se tine intre 15 si 20 de minute. Daca nu aveti pachet de gheata, folositi o punga cu legume congelate sau cuburi de gheata invelite in panza. Nu puneti carne cruda pe ochi. In ciuda a tot ce se arata la televizor nu exista nicio baza stiintifica pentru care carnea cruda ar trata un ochi vanat, iar bacteriile din carne prezinta un risc crescut de infectare.

Alergii

 Asa cum se obtin alergiile nazale se obtin si cele oculare, care se manifesta prin ochi rosii si plini de lacrimi precum si mancarimi la nivelul ochilor. Limitarea expunerii la sursa de alergie -  polen, animale de companie sau mucegai – poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Daca nu puteti elimina complet sursa exista tratamente pentru a minimiza efectele. De exemplu daca aveti alergie la polen, nu utilizati un ventilator de fereastra care poate aspira polen in casa. Daca praful este problema puteti folosi filtre de reducere a alergenilor din pat si de pe mobila. Se pot folosi de asemenea picaturi pentru ochi, si picaturi anti-alergie.

Ulcior.

Desi ulciorul arata urat este inofensiv si dispare cam intr-o saptamana. Puteti trata problema la domiciliu prin aplicarea unor prosopele inmuiate in apa cald peste ochiul inchis. Cand prosopul se raceste repetati de mai multe  ori. Faceti acest lucru de trei-patru ori pe zi, timp de cel putin o saptamana. Nu folositi farduri sau lentile de contact cat aveti ulciorul si nu il strangeti sau rupeti pentru ca nu veti face altceva decat sa raspanditi infectia.

Conjunctivita

Cele mai multe cazuri de conjunctivita sunt cauzate de un virus si nu raspund la antibiotice. Conjunctivita virala va disparea de la sine. Puteti reduce la minim disconfortul creat de conjunctivita prin aplicarea compreselor reci pe ochi. In cazul in care conjunctivita este cauzata de bacterii asigurati-va ca urmati planul de tratament dat de oftalmolog. Ar trebui sa luati masuri pentru a reduce sansele de transmitere a bolii intrucat conjunctivita este foarte contagioasa. Nu imprumutati prosoape, batiste sau cosmetice, schimbati fetele de perna frecvent si spalati-va des pe maini.