Tratarea conjunctivitei

Tratarea conjunctivitei

Tratarea conjunctiviteiConjunctivita, cunoscuta si sub numele de ochi rosu, este inflamatia stratului exterior al partii albe a ochiului si a suprafetei interioare a pleoapelor. Face ochiul sa para roz sau rosiatic. De asemenea, pot aparea dureri, arsuri, zgarieturi sau mancarimi. Ochiul afectat poate avea lacrimi mari sau poate fi lipit dimineata. Umflarea partii albe a ochiului poate aparea, de asemenea.  Mancarimea ochiului este mai frecventa in cazuri cauzate de alergii.  Conjunctivita poate afecta unul sau ambii ochi.

Cum se face tratarea conjunctivitei si cum se manifesta ea?

Cele mai frecvente cauze infectioase sunt virale urmate de bacterii . Infectia virala poate aparea impreuna cu alte simptome de raceala obisnuita. Cazurile virale si bacteriene sunt usor de raspandit intre oameni.  Alergiile la polen sau la parul animalelor sunt de asemenea o cauza comuna . Diagnosticul se bazeaza adesea pe semne si simptome. Ocazional, un esantion din umoarea apoasa este trimis pentru cultura.

Prevenirea este partial prin spalarea mainilor. Tratamentul depinde de cauza care sta la baza. In majoritatea cazurilor virale, nu exista un tratament specific . Cele mai multe cazuri datorate unei infectii bacteriene se vor rezolva, de asemenea, fara tratament; Totusi, antibioticele pot scurta boala. Cei care poarta lentile de contact si cei cu gonoree sau chlamidii au cauze care  ar trebui tratate. Cazurile alergice pot fi tratate cu picaturi de inhibitor antihistaminic sau cu celule mastocitare.

Aproximativ 3 pana la 6 milioane de persoane au conjunctivita in fiecare an in Statele Unite.  La adulti cauzele virala sunt mai frecvente, in timp ce la copii cauzele bacteriene sunt mai frecvente.  De obicei, oamenii se vindeca intr-o saptamana sau doua.  Daca exista o pierdere vizibila a vederii, durere semnificativa, sensibilitate la lumina, semne de herpes sau o persoana nu isi revine dupa o saptamana, poate fi necesara o alta diagnosticare si alt tratament. Conjunctivita la nou-nascuti, cunoscuta sub numele de conjunctivita neonatala, poate necesita un tratament specific.

Conjunctivita datorata unei infectii virale care duce la o anumita sangerare sau conjunctivita virala este adesea asociata cu o infectie a tractului respirator superior, o raceala obisnuita sau o durere in gat. Simptomele sale includ udarea excesiva a ochilor si mancarimea. Infectia incepe, de obicei, cu un ochi, dar se poate raspandi usor in celalalt.

Conjunctivita virala prezinta o zona roz difuza a conjunctivei, care este usor confundat cu infectia ciliara a irisului (iritis), dar exista, de obicei, semne coroborative pe microscop, in special numerosi foliculi limfoizi ai conjunctivei tarsale si, uneori, o keratita.

Un ochi cu conjunctivita alergica  prezinta edem conjunctival.Conjunctivita alergica este inflamatia conjunctivei (membrana care acopera partea alba a ochiului) din cauza alergiilor.  Alergenii difera in randul pacientilor.

Simptomele consta in roseata (in principal datorita vasodilatatiei vaselor mici de sange periferice), umflarea conjunctivei, mancarime si cresterea lacrimarii (producerea de lacrimi abundente). Daca acest lucru este combinat cu rinita, afectiunea este denumita "rinoconjunctivita alergica". Simptomele se datoreaza eliberarii histaminei si a altor substante active de catre mastocitele, care stimuleaza dilatarea vaselor de sange, irita terminatiile nervoase si sporesc secretia lacrimilor.