Reparatii ochelari

Reparatii ochelari

Reparatii ochelariRepararea unei rame rupte cu ajutorul lipiciului si a hartiei. Cel mai bine este sa mergeti intr-un service pentru reparatii ochelari.

Curat. Asigurati-va ca cele doua bucati pe care incercati sa le lipiti sunt curate. (Indepartati orice adeziv din incercarile anterioare. Daca este un "super adeziv", lustruirea otelului cu acetona va functiona, dar este greu pe rame).

De ce avem nevoie pentru reparatii ochelari

Aduceti consumabilele la locul lor. Strangeti urmatoarele: Super Adeziv, bucati de hartie lucioasa de impachetat sau pagini groase de reviste care se potrivesc cu ramele dvs., si foarfecele ascutite

Taiati hartia de ambalat in benzi subtiri care aproximeaza latimea cadrelor.

Lipiti hartia pe rame una cate una. Utilizati o bucata scurta de hartie ca o atela de-a lungul ramei sau impachetati o bucata mai lunga de hartie ca un bandaj.

Asteptati ca fiecare piesa sa se usuce inainte de a adauga urmatoarea bucata de hartie.

Pentru metoda 2 veti avea nevoie de un fir, ac, burghiu, hartie abraziva, superglue, burete de vopsea, benzi de cauciuc, hartie cerata, tampoane de bumbac, unelte de lustruit cu alcool sau acetona si un cutit.

Curatati si separati piesele sparte. Utilizati smirghel pentru a curata suprafata sparta care trebuie lipita. Degresati zona cu o cantitate mica de alcool prin frecare sau cu acetona pentru a pregati suprafata.

Puneti cele doua piese impreuna. Taiati o bucata de lemn  pentru a se potrivi intre partile laterale ale ochelarilor. Acoperiti lentilele cu hartie cerata pentru a preveni zgarierea si apoi infasurati o banda de cauciuc peste un capat al batului si fixati-o in ochelari. Faceti acelasi lucru la celalalt capat.

Indreptati cu grija cele doua jumatati si asigurati-va ca benzile de cauciuc fixeaza ramele ferm. Umpleti zona de rupere cu lipici. Utilizati suficient pentru a asigura rama, dar nu atat de mult incat lipiciul sa se scurga. Scoateti lipiciul incet si cu grija pentru a evita bulele. In timp ce completati articulatia, asigurati-va ca nu exista lacune sau goluri. Utilizati partea laterala a unui tampon de bumbac pentru a curata usor orice adeziv in exces. Indeparteaza-l inainte de a avea sansa de a se usca si de a deveni rigid. Lasati ochelarii deoparte cel putin o ora, astfel incat adezivul sa se usuce complet.

Faceti doua gauri. Alegeti un burghiu mic adecvat pentru grosimea ramei pentru ochelari. Luati cutitul si umpleti gauril de pe ambele parti ale imbinarii recent reparate. Puneti ochelarii pe o carpa moale, care a fost asezata pe o masa si faceti in fiecare parte cate o gaura. Orificiile trebuie sa fie paralele, astfel incat acestea sa poata fi utilizate pentru a infasura o banda sau pentru a pune un filet in jurul imbinarii de baza.

Coaseti o banda de tensiune in pozitia corecta. Utilizati un ac fin si patru pana la sase metri de fir care se potriveste culorii ramei de ochelari pentru a "coase" cele doua parti ale reparatiei pentru o putere sporita. Treceti acul prin gauri de cate ori puteti si aveti grija sa nu trageti prea tare si sa stresati articulatiei reparate. Opriti-va cand nu mai aveti loc. Umpleti gaurile cu adeziv, inmuiati firul si stergeti orice exces cu un tampon de bumbac. Indepartati marginile filetului si lasati adezivul sa se usuce timp de cel putin o ora.