Preturi lentile

Preturi lentile

Preturi lentile ochelariDaca aveti mai multe probleme de vedere, probabil veti primi ochelari cu lentile multifocale, cum ar fi bifocali sau trifocali. Acestea au doua sau mai multe prescriptii pentru a va corecta vederea. In trecut, ati putut observa acest tip de lentila prin linia dintre cele doua sectiuni. Dar produsele de astazi arata adesea perfect si urmele nu se vad. Exista mai multe tipuri de preturi lentile.

Totul despre preturi lentile in functie de tipul lor

Bifocale. Cel mai frecvent tip de lentile multifocal. Obiectivul este impartit in doua sectiuni. Partea superioara ajuta la vederea la distanta. Jumatatea inferioara este pentru vederea apropiata. Acestea sunt de obicei prescrise pentru persoanele peste 40 de ani care nu se pot concentra bine. Aceasta se datoreaza prezbiopiei, o schimbare legata de varsta care afecteaza lentilele ochiului.

Trifocalele. Acestea sunt bifocale cu o a treia sectiune. Se afla deasupra portiunii bifocale a lentilei. Vedeti prin ea pentru a vedea obiectele aflate la aproape, cum ar fi un ecran de computer.

Daca aveti intrebari despre ce tip este potrivit pentru voi, discutati cu medicul dumneavoastra oftalmolog. El va poate ajuta sa alegeti ochelarii care se potrivesc cel mai bine stilului tau de viata si nevoilor de vedere.

Anti-reflexie. Acesta este un material care poate ajuta cu stralucirea, reflexii, halouri in jurul luminii, si pentru a face un aspect mai frumos. Protectia si rezistenta la zgarieturi si protectie la radiatii ultraviolete sunt elemente foarte utile. Majoritatea lentilelor au astazi aceste elemente.

Lentile colorate. Uneori, un indice de culoare usor sau intunecat  pe lentila va poate ajuta sa vedeti mai bine. O nuanta galbena poate creste contrastul. O tenta gri la ochelarii de soare nu va schimba culorile lucrurilor. O nuanta usoara poate ascunde semnele de imbatranire din jurul ochilor.

Pntru a va mentine ochelarii in stare buna de functionare este recomandat sa tineti cont de mai multe aspecte extrem de importante. De asemenea recomandarea noastra este sa fiti dotati cu un toc pentru ochelari dintr-un material cat mai bun. Ochelarii se sterg in general cu materiale speciale sau cu o carpa din piele de caprioara.

In prezent cele mai des intalnite materiale sunt polipropilena care se gaseste in absolut toate magazinele si este extraordinar de utila pentru ca nu lasa zgarieturi pe suprafata lentilelor sa a ramelor de la ochelari. De asemenea, recomandarea noastra este sa utilizati si solutiile speciale de curatat ochelarii.

Pastrati-le intotdeauna intr-un loc curat si uscat, departe de lucrurile care le pot afecta.

Curatati-le cu apa si cu o carpa fara scame, cat mai moale cu putinta. O astfel de carpa le va pastra fara pete si va va ajuta sa vedeti in mod clar totul prin lentile.

Consultati medicul oftalmolog in fiecare an  pentru a verifica eventualele modificari ce ar putea sa apara. Sfatul nostru este de asemenea, sa mergeti la oftalmolog ori de cate ori simtiti ca s-au produs modificari cu vederea voastra.

Ochelarii pot corecta unele probleme comune ale vederii, dar nu uitati sa programati examenele de rutina pentru a va mentine ochii sanatosi. La un astfel de examen se pot gasi eventuale probleme despre care nu stiati nimic.