Pregatirea pentru interventia LASIK

Pregatirea pentru interventia LASIK

Pregatirea pentru interventia LASIKChirurgia LASIK se face utilizand laserul pentru a indeparta o anumita cantitate de tesut din cornee. Cu fiecare impuls primit de la raza laserului o cantitate mica de tesut de pe cornee se desprinde. Laserul permite remodelarea retinei pentru a o face mai permisiva la lumina. Uneori interventia LASIK are loc la amandoi ochii in aceeasi zi.

Inainte de interventie:

Inainte de interventie medicul va discuta riscurile si beneficiile chirurgiei LASIK, asteptarile tale, ce se va intampla inainte si dupa operatie si va raspunde la fiecare intrebare pusa de tine. In timpul examinarii prechirurgicale medicul tau oftalmolog va discuta antecedentele tale medicale atat oftalmologice cat si generale, pentru a face o consultatie cuprinzatoare.

In timpul examinarii ochiului medicul iti va evalua vederea si se va uita dupa semne de infectie, inflamatie, ochi uscati, pupile marite, presiune intraoculara mare sau alte probleme ale ochilor.

Medicul tau iti va masura corneea notand forma, conturul, grosimea si neregulile.

Oftalmologul tau va evalua care zona din corneea ta are nevoie de remodelare. Medicul tau va folosi teste pentru a masura forma si conturul corneei pentru a determina cantitatea precisa de tesut pe care trebuie sa o indeparteze de pe cornee.

Medicii in general folosesc tehnologie ce utilizeaza frontul de unda pentru a iti evalua ochiul inainte de operatie. In timpul testului un scanner creaza un tabel detaliat similar cu o harta topografica a ochiului tau. Teoretic, cu cat masurile sunt mai detaliate cu atat mai bine medicul realizeaza operatia.

O persoana isi poate alege medicul oftalmolog care va face interventia chirurgicala fie prin intermediul recomandarilor (pacientii care au suportat deja astfel de operatii si au avut rezultate foarte bune), fie ca urmare a sfaturilor medicului de familie sau dupa ce se va informa din mai multe surse. Cei interesati trebuie sa puna toate intrebarile la care ar dori sa obtina raspunsuri, legate de profesionalismul si experienta medicului oftalmolog.

Inainte ca pacientul sa semneze formularele pentru consimtamantul privind operatia, trebuie sa ceara lamuriri legate de orice problema si sa solicite raspuns la orice intrebare, medicului. Cu o zi inainte de interventia chirurgicala se va opri folosirea de creme, lotiuni si parfumuri. Aceste produse pot creste riscul de infectie. Medicul poate oferi instructiuni si va recomanda chiar un produs special de curatare a ochilor, inainte cu putin timp si chiar in ziua operatiei cu laser.