Daca sunteti in situatia in care aveti nevoie de un oftalmolog bun noi va recomandam oftalmologie Medlife. Primul pas pentru a preveni dar si pentru a trata problemele cu vederea este examenul la ochi. Examinarea oftalmologica complea se va face in mod periodic pentru ca sunt numeroase boli de ochi silentioase sau care sunt asimptomatice.
In momentul in care se face examinarea oftalmologica pot sa fie detectate afectiuni cu potential de orbire si manifestari oculare ale bolilor sistemice, patologii tumorale sau anomalii pe creier inclusiv. Primele examene oftalmologice vor avea loc in momentul nasterii si apoi in mod periodic din 3 in trei ani. Cand copilul incepe scoala, apoi tot mai rar daca nu apar tulburari de vedere. Ulterior sunt absolut necesare controalele la ochi atunci cand vom avea nevoie de ochelari pentru citit si din nou la maxi 5 ani cand acesti ochelari vor trebui sa fie refacuti.
Oftalmologie Medlife - cei mai buni oftalmologi
Dupa ce trecem de varsta de 60 de ani controalele se vor face mult mai des deoarece apar bolile batranetii cum ar fi catarcata, glaucomul si degenerescenta maculara.
Un examen oftalmologic bun va incepe printr-un simplu dialog intre pacient si medic cu privire la antecedentele sale personale patologice si colaterale si va continua in mod firesc cu examinarea oculara propriu zisa. Ea consta in testarea vederii si a acuitatii ochilor si are loc atat cu cat si fara corectie optica. Evaluarea motilitatii ochilor si a pozitiei acestora, examenul biomicroscopic, masurarea tensiunii si examinarea fundului de ochi, fac toate parte din consultatia oftalmologica.
Masurarea dioptriilor are loc cu un aparat numit autorefractometru si medicii oftalmologi pe baza rezultatelor pe care le obtin vor stabili corectiile optice prin probele cu lentile. Medicii oftalmologi pot sa recomande pacientilor in functie de varsta pe care ei o au, procedeul de autorefractometrie dupa ce este dilatata pupila. In cazul acesta, dupa control pacientul vede in ceata maxim 4 ore. Nu se recomanda sa conduceti in perioada aceasa.
In cazul copiilor, prezenta strabismului se asociaza cu prezenta dioptriilor in asa fel incat corectarea lor cu ajutorul unor ocheari poate sa amane sau sa anuleze nevoia de interventii chirurgicale.
Biomicroscopia este investigatia care ne permite sa examinam la microscop polul anterior, corpul vitros si polul posterior. Cu ajutorul acestei proceduri pot sa fie depistate leziuni la nivel de pleoape, la nivelul sclerei, corneei, conjunctivei si irisului dar si la nivelul cristalinului. Biomicroscopia ne permite si sa vedem grosimile si profunzimea tesuturilor care formeaza ochiul.
Tensiunea oculara este presiunea care se afla in interiorul ochiului si masurarea sa se face cu ajutorul aparatelor numite aplantometre. Acesta vine in contact cu suprafata ochilor si manevra nu este deloc dureroasa pentru ca are loc sub anestezie locala realizata cu picaturi. Evaluarea in mod periodic a tensiunii din ochi este foarte importanta pentru a putea diagnostica afectiuni precum glaucomu precoce. Daca nu avem un diagnostic, si implicit nu vom avea un tratament special, afectiunea aceasta genereaza orbire.
Examenul pentru fundul de ochi este de asemenea o consultatie super importanta si se practica in mod sistemic de fiecare data cand are loc un examen oftalmologic.