Oftalmolog online

Oftalmolog online

Oftalmolog online  In urma evolutiei tehnologiei, accesul la internet a devenit o rutina zilnica si la indemana oricui. In cazul in care ai o problema de santate, spre exemplu, un simplu search pe un motor de cautare asupra unor simptome iti poate aduce o multitudine de rezultate din care sa te informezi, dar nu intotdeauna ceea ce este in mediu online este adevarat sau ti se poate aplica pentru ca informatia poate proveni de la persoane complet diferite, care reactioneza diferit si care, poate, nu sunt persoane avizate sa iti ofere o parere pe care un doctor ti-o poate oferi. De aceea, cat mai multe ramuri ale medicinei incearca sa ofere raspunsuri in mediu online la probleme care pot fi rezolvate in urma unor sfaturi. Bineinteles, un control medical este foarte recomandat deoarece medicul nu te poate consulta decat daca te prezinti fizic la cabinet. Insa sfaturile de la persoane avizate pot ajuta foarte mult.

Un oftalmolog online iti va oferi raspunsuri la mici afectiuni ale ochiului care pot fi rezolvate fara un consult medical. Totusi, se recomanda in continuare vizitarea unui cabinet oftalmologic si pentru depistarea altor probleme.

Spre exemplu, presupunand o persoana care se confrunta cu ochi rosii sau uscarea acestora ar incerca sa intre in legatura cu un oftalmolog acreditat pentru cererea unor sfaturi legate de tratarea imediata a acestei probleme, persoana in cauza, poate, neavand posibilitatea de a ajunge in timp util la un consult. Asadar in urma cautarii in mediu online al unui oftalmolog, stabilirea acestuia si formularea intrebarii cuprinzand simptomele aferente, etc, se va oferi un raspuns concret din partea doctorului vizand ce fel de tratament poate aplica si recomandand, in caz ca aceasta problema persista,vizitarea unui cabinet oftalmologic pentru depistarea reala a problemei in urma unui control fizic si nu virtual.

De asemenea au inceput sa apara si teste de vedere care pot fi realizate in prealabil acasa prin care iti poti testa vederea, urmand niste pasi specificpi si daca se observa neregularitati atunci se recomanda vizitarea unui cabinet oftalmologic pentru a testa ochii si a primii concret si numarul de dioptrii.

Un astfel de test este pentru a testa vederea la distanta. Consta in gasirea unei imagini cu litere care se micsoreaza din ce in ce mai mult. Apoi se acopea un ochi si se incearca citirea literelor de pe fiecare linie stand la o distanta fata de monitor asa cum urmeaza: 2.20 m pentru ecran cu diagonala de 20”, 1.50 m pentru ecran cu diagonala de 17”, 1 m pentru ecran cu diagonala de 15” si 75 cm pentru 14”. Dupa care se vor repeta pasii si pentru celalalt ochi. Acest test, din nou nu inlocuieste testul oftalmologic dintr-un cabinet ci cel mult va comunica ca este ceva in neregula cu ochii.

Alte teste din mediu online pot sa includa teste asupra distingerii diferentelor de culoare sau aranjare a culorilor (pentru claritate), asupra astigmatismului, adaptarii vedere noapte/zi, acuitatii vizuale, discromanta, degenerescenta maculara (vedere neclara distorsionata sau existena unor pete albe in campul vizual) sau daca exista discromatopsie.