Oftalmologie Copii

Oftalmologie Copii

Oftalmologie CopiiCopii nu au o educatie foarte buna cand vine vorba despre sanatatea lor si multi dintre ei nu sunt constienti datorita varstei de anumite simptome pe care le acuza. Asta plus un strop de neglijenta din partea parintilor fac reteta perfecta pentru un diagnostic prost. Cum le punem celor mici tabletele in mana de la varste foarte fragede, tot de la acele varste ar trebui, daca tot ii expunem atat de mult, macar sa fim suficient de constienti incat sa-i ducem periodic la o clinica de oftalmologie copii pentru un control.

De ce este recomandat sa vizitam o clinica de Oftalmologie copii cat mai des cu micutul nostru?

Din dorinta de a ne tine copiii sub control si ocupati pentru a ne putea ocupa de anumite activitati, le punem in mana tabletele si telefoanele. Dar oare stim de cata inconstienta dam dovada in acel moment? Radiatiile emise de aceste aparate pot afecta usor chiar si un adult care nu foloseste ochelari cu lentile de protectie. Un copil de 2-3 ani lasat ore in sir la televizor sau cu ochii in telefonul parintilor, la maxim 7 ani va avea nevoie de ochelari. Nervii si globii oculari sunt mai cruzi si mult mai usor de imbolnavit la acele varste, iar un copil cu probleme grave de vedere la maturitate este, mai nou, rezultatul inconstientei parintilor.

In afara de inconstienta pe care o dovedim cu cei mici, nici la capitolul adolescenti si preadolescenti nu stam mai bine. Din lipsa noastra de timp si din comoditate, lasam copilul ore in sir la televizor sau sa se joace jocuri video. De ce sa iesim cu el in parc sa jucam fotbal, sa ne plimbam sau sa alergam cand mai bine isi vede de jocurile lui, iar noi de meciul de fotbal, telenovela sau de serviciul de 12 ore? De ce sa inscriem copilul la un sport de performanta, la un club de arta sau la orice alta activitate extrascolara cand putem sa cheltuim aceeasi bani pe jocuri video, console si pc-uri performante? Copii, preadolescentii si adolescentii au nevoie de program in fata calculatorului. Daca copii ar avea alte activitati mai utile categoric nu ar mai avea tat de mult timp de petrecut in casa in fata unui monitor. Una sau doua ore pe zi sunt suficiente pentru contactul cu tehnologia al copilului nostru.

Vizitele regulate la clinicile de oftalmologie copii, ochelarii cu protectie pentru calculator si televizor si mai multe activitati in aer liber sunt cheia care ne poate ajuta sa ne protejam copilul de viitoare probleme de vedere care ii pot ingreuna viata. O educatie buna si un grad mai mare de strictete la o anumita varsta pot face diferenta la maturitate intre un copil cu o vedere sanatoasa si unul cu cine stie cate diagnostice.

Atunci cand sunt mici copii nu sunt suficient de constienti incat sa se fereasca de fum, praf, lumina puternica sau alte lucruri care le pot afecta vederea. Asa ca, este de datoria noastra sa ii protejam macar de radiatiile emise de telefoane, tablete si televizoare. Un copil cu multe activitati extrascolare care ii solicita fizicul si intelectul nu este un copil privat de bucuria copilariei pentru ca aceasta bucurie nu se ascunde nici in fata televizorului si nici intr-un joc video.