Ochelarii de soare de performanta

Ochelarii de soare de performanta

Ochelarii de soare de performantaInteresul pentru ohelarii de soare de performanta a crescut in ultimii ani, o data cu participarea la activitatile in aer liber precum ciclismul montan, alpnism, golf etc. Ochelarii de soare de performanta durabili si de specialitate sunt necesari si pentru anumite profesii, cum ar fi cele din domeniul militar.

Probabil cele mai importante elemente ale ochelarilor de soare sport eficienti sunt reprezentate de calitatea optica si de proprietatile vizuale ridicate ale lentilelor. Multe dintre nuantele lentilelor, cum ar fi maro, verde, gri, galben si portocaliu sunt acum disponibile, cu fiecare culoare potrivita pentru situatii specifice.

Lentile de policarbonat sunt cea mai buna alegere pentru ochelari de soare de înalta performanta, deoarece acestea sunt usoare, foarte puternice si mult mai rezistente la impact decat alte materiale.

Lentilele polarizate, de asemenea, sunt în cerere, deoarece reduc efectul de orbire de lumina care se reflecta de pe suprafetele plane, cum ar fi apa sau un câmp de zapada. 

Desi lentilele de sticla au cea mai buna calitate optica din randul lentilelor  produse in mod conventional, ele nu sunt recomandate pentru activitati dure/extreme deoarece acestea sunt mult mai susceptibile de a se sparge la impact decât lentilele din policarbonat sau alte materiale.

Pentru cea mai buna acuitate vizuala in timpul activitatilor libere, ia in considerare noile lentile realizate cu tehnologia de proiectare ghidata a frontului de unda. Aceasta tehnologie creaza   lentile personalizate 100% pe baza de reteta,care pot corecta micile imperfectiuni de vedere, pe care ochelarii normali nu le pot ameliora.

Ce fel de ochelari sunt mai potriviti pentru activitatile in aer liber?

Fiecare activitate în aer liber are propriile cerinte vizuale specifice, iar acest lucru a condus la dezvoltarea ocehalrilor de soare pentru diferite sporturi specifici. Multe rame si lentile targheteaza acum in mod deosebit jucatorii de golf, ciclistii, luntrasii, alpinistii etc.

De asemenea, un numar de ochelari de soare cu scopuri multiple sunt dotate cu lentile interschimbabile, cu diferite nuante pentru activitati si conditii de iluminare diverse.

Top 5 tendinte in ochelarii de soare de performanta

  1. Sisteme de lentile interschimbabile, care permit utilizatorului sa foloseasca lentile de culoare închisa pentru soare, lentile clare pentru lumina mai slaba sau cea de interior precum si protectia simpla in fata potentialele obiecte zburatoare, sau lentile galbene si portocalii pentru lumina scazuta.
  2. Materialele pentru lentile usoare si durabile, precum poliamida, care isi pastreaza forma chiar si in codnitii de stres.
  3. Modele care au atat un avantaj de performanta cat si eleganta si stil.
  4. Lentilele polarizate pentru reducerea stralucirii si pentru un contrast mai bun, mai ales pe apa.
  5. Maner si placute de nas care nu aluneca, de multe ori fabricate din cauciuc, care sa tina ochelarii de soare la locul lor chiar si atunci cand esti intr-o competitie.