Ochelari

pret ochelariSaptezeci si cinci de procente dintre noi au nevoie de ochelari!

Asa-i, trei din patru dintre noi au nevoie de o corectie a vederii intr-o oarecare masura.

De ce ar trebui sa tinem cont cand cumparam ochelari?

Problemele frecvente cu care se confrunta oamenii sunt ochelarii:

Cheltuieli - Ochelarii pe prescriptie pot costa sute de dolari
Timpul - Gasirea perechii perfecte la un pret corect poate dura mult timp, mai ales daca faceti cumparaturi pentru un anumit stil la un pret avantajos.
Confuzie - Care este stilul potrivit pentru forma si tipul de fata? Aveti nevoie de suplimente si aveti nevoie de mai multe perechi?
Scopul meu este de a ajuta la clarificarea procesului de cumparare a ochelarilor care au prescriptie medicala.

Testul ocular. Aveti o prescriptie pentru ochelari

Valabilitatea standard a unei retete este de 2 ani pentru adulti si de 1 an daca sunteti mai mici. Daca prescriptia dvs. este depasita, vizitati magazinul local de optica pentru a obtine una noua.

Cand va examinati vederea, optometristul trebuie sa va dea o copie a prescriptiei daca doriti acest lucru.

Iata cateva abrevieri si termeni enumerati pe baza de prescriptie medicala de care o sa trebuiasca sa fiti constienti atunci cand comandati ochelari online:

OD (Oculus Dexter) se refera la ochiul tau drept.
OS (Oculus Sinister) se refera la ochiul stang.
Sfera (SPH) indica cantitatea de energie a obiectivului, prescrisa pentru a corecta miopie (-) sau pentru hipermetropie (+).
ADD (pentru bifocale) este puterea de marire adaugata aplicata partii inferioare a lentilelor multifocale pentru a corecta prezbiopia.
Cilindrul (CYL) indica cantitatea de energie a obiectivului pentru astigmatism.
Axa descrie pozitionarea puterii cilindrice pe lentilele dvs. (necesara pentru astigmatism).
Nota: nu veti putea folosi o reteta de lentile de contact - cele doua sunt diferite.

Distanta pupilara. Masurati distanta pupilara

Distanta pupilara (PD) este distanta dintre pupile - masurata de obicei in milimetri.

Centrul optic al lentilelor va ofera cea mai reala viziune. Aceasta parte a ochelarilor ar trebui sa fie direct in fata pupilelor tale.

Pentru a obtine pozitionarea corecta a lentilelor pe ochelarii, laboratorul de ochelari are nevoie de PD.

Poate fi dificil sa va masurati propriul PD. Cel mai bine este sa fie masurata de un optician calificat.

Optometristii vor nota aceasta masuratoare in timpul examenului vizual, dar pot omite PD de la prescriptia dvs. pentru ca ofera consumatorilor posibilitatea de a face cumparaturi online. Cereti-le sa scrie acest numar in baza de prescriptie medicala, daca nu au facut-o deja.
Secretul de a comanda perfect montarea ochelarilor pe prescriptie online este simplu - stiti dimensiunea cadrului. Exista trei factori care influenteaza selectia de cadre pentru ochelarii.

A. Alegeti ochelarii care va completeaza forma fetei

Ramele de ochelari potrivite ofera un beneficiu dincolo de viziunea mai clara - capacitatea de a completa caracteristicile faciale si aspectul general. Creati un aspect echilibrat folosind ochelarii selectand o forma de cadru care ofera un contrast cu forma fetei.

Fata umana poate fi clasificata pentru a se potrivi in mai multe forme generice de fata.

Inima / diamant - caracterizata de pometi puternici largi, o frunte mai mare si o barbie ingusta. Gasiti o pereche de ochelari cu unghiuri similare. Ramele in forma rotunda, cu o latura mai mare sus decat in partea de jos, ar trebui sa creeze un contrast frumos.
Rotund - caracterizat printr-o frunte rotunjita si o fata circulara. Selectati cadre care sunt mai late decat sunt inalte. Ramele dreptunghiulare adauga structura, alungind fata.
Patrat - daca aveti o fata patrata si maxilare puternice, trebuie sa inmuiati unghiul natural al fetei. Suprafetele mai rotunjite, mai ovale, echilibreaza unghiurile stricte ale fetei tale.
Oval - Forma ovala de invidiat poate lua aproape orice stil