Mituri despre lentilele de contact

Mituri despre lentilele de contact

Mituri despre lentilele de contactAtunci cand nu iti place cum iti sta cu ochelarii de vedere sa iti este incomod sa ii porti ai o alternativa si anume, lentilele de contact.Exista anumite temeri legate de purtarea acestor dispozitive medicale, insa medicii oftalmologi au demontat aceste mituri.

1. Lentilele de contact nu sunt la fel de eficiente ca si ochelarii de vedere.De fapt , lucrurile stau tocmai invers.Lentilele de contact ofera un camp vizual mai larg decat ochelarii iar vederea perfierica nu este distorsionata (lentilele urmaresc miscarea naturala a ochiului).Corectarea vizuala se produce direct pe suprafata oculara si nu la 1cm – 2 cm distanta, ca si in cazul ochelarilor de vedere.

2. Lentilele de contact impiedica respiratia ochiului.Daca te gandesti la lipsa hidratarii ochiului, trebuie sa stii ca lentilele de contact au proprietati de transmisibilitate a oxigenului catre ochi.Insa, daca atunci cand porti lentil de contact iti simti ochii uscati poti apela la picaturile speciale pentru ochi, care lubrifiaza ochii si hidrateaza lentilele de contact.Aceste picaturi le poti aplica ori de cate ori simti nevoia, nu au o limitare in acest sens.

3. Sunt prea tanar sau batran pentru a purta lentilele de contact.In urma studiilor de specialitate s-a stabilit ca , la varsta de 8 ani, copiii care au necesitatea de a corecta vederea au capacitatea de a purta si ingriji singuri lentilele de contact.Mai mult, aceste lentil de contact sunt mult mai convenabil de purtat pentru copii si pentru adolescenti , mai ales ca acestia sunt mai activi si implicati in diverse activitati sportive.Studiile de specialitate arata ca persoanele de orice varsta pot avea beneficii in urma purtarii lentilelor de contact.Singura restrictive este prezenta unor contraindicatii pentru purtarea acestor lentil de contact.

4. Lentilele de contact pot duce la aparitia infectiilor oculare.Aceste lentile de contact nu produc infectii, insa agentii patogeni aflati pe suprafata unei lentile de contact murdare duc la aparitia acestora.Atata timp cat vor fi respectate cu strictete instructiunile pe care le primesti din partea specialistului te vei putea bucura de confortul purtatii acestor lentile de contact, cu un risc minim de aparitie a problemelor.Va trebui sa dezinfectezi corect lentilele, sa le cureti si sa le inlocuiesti conform instructiunilor.

5. Lentilele de contact pot aluneca de pe ochi sau pot ramane blocate in spatele ochiului.Este imposibil ca lentilele de contact sa cada de pe ochi in cazul in care au fost aplicate in mod corect.Se poate practica orice sport atunci cand porti lentile de contact.De asemenea este imposibil ca lentilele de contact sa se deplaseze pana in spatele ochiului deoarece pot ramane doar pe suprafata anterioara ochiului sau sub ploapa, in cazul in care se descentreaza, insa acest lucru este vizibil si poate fi indepartata foarte usor.