Interventii chirurgicale cu laser

Interventii chirurgicale cu laser

Interventii chirurgicale cu laserChirurgia cu laser se foloseste pentru schimbarea permanenta a formei corneei, pentru a imbunatati vederea si a reduce dependenta de lentile si ochelari.

Pentru o vedere clara lentilele si corneea trebuie sa refracte lumina bine astfel incat imaginea sa se formeze clar pe retina. Altfel imaginea va fi blurata.

Aceasta incetosare a imaginii se datoreaza unei erori de refractie si este cauzata de diferenta intre forma corneei si lungimea distantei focale.

Laserul utraviolet indeparteaza cu precizie tesutul dandu-i  o noua forma astfel incat razele luminoase cad direct pe retina. Laserul ultraviolet face corneea sa fie mai subtire.

Operatiile cu laser nu sunt invazive si sunt rapide. Va dura 10-15 minute reparatia unui ochi.

Singurul anestezic folosit in interventiile cu laser sunt cele care maresc circumferinta irisului. Operatia are loc atunci cand pacientul este treaz si mediat dupa ce acesta ia medicamente pentru a se relaxa. Interventia se poate face pe amandoi ochii in acelasi timp.

Operatia presupune crearea unei cute in tesutul corneal care este apoi cojit spre spate astfel incat escavatorul laserului sa poata remodela tesutul corneei pe dedesubt. Cantitatea de tesut pe care laserul o va elimina este calculata dinainte. Odata cu remodelarea chirurgul inchide ochiul. Nu este nevoie de copci. Corneea va determina automat inchiderea ochiului.

Interventiile cu laser se folosesc cel mai des la oamenii care poarta ochelari sau lentile de contact din cauza miopiei. Se foloseste uneori pentru a creea o vedere clara si poate corecta astigmatismul.

Operatiile cu laser se fac pe pacienti majori si uneori nu mai tineri de 21 de ani in functie de laserul utilizat deoarece vederea se poate schimba in permanenta la persoanele mai tinere de 18 ani. O exceptie poate face un copil cu un ochi foarte miop si un ochi normal. Utilizarea laserului pentru corecta un ochi poate proteja de ambliopie.

Interventiile cu laser nu se fac pe pacienti cu diabet zaharat, artrita reumatoida, lupus, glaucom, infectii ale ochiului sau cataracta.

Riscurile unei interventii cu laser sunt: infectia corneei, ochi uscat, cicatrici ale corneei, orbire sau halouri, sensibilitate la lumina, probleme cu conducerea pe timp de noapte, pete de culoare roz sau rosie in albul ochiului, vizibilitate redusa sau pierderea permanenta a vederii, scaderea sensibilitatii de contrast.