Interventia Chirurgicala LASIK

Interventia Chirurgicala LASIK

Interventia Chirurgicala LASIKInainte ca o persoana sa aleaga chirurgia pentru tratarea problemelor ochiului, ar fi util sa cunoasca mai multe informatii despre acest organ. Operatia cu laser nu este ceva simplu. Totusi, inainte de a afla si mai multe detalii despre interventia chirurgicala cu laser, ar fi indicat sa se cunoasca putin anatomia ochiului. Una din cele mai importante parti ale ochiului, cand vine vorba despre capacitatea de a vedea, este corneea. Aceasta este partea posterioara a acestuia, cu ajutorul careia lumina este concentrata si se creaza o imagine pe retina, in spatele ochiului - care este apoi trimisa la creier si interpretata de catre acesta.

Chirurgia oftalmologica LASIK se face de obicei in 30 de minute sau mai putin. In timpul procedurii pacientul de intinde pe spate intr-un scaun reglabil. Posibil sa primesti medicamente pentru relaxare. Dupa ce iti picura in ochi toate substantele necesare medicul foloseste un instrument pentru a iti tine ochii deschisi. Un inel plasat pe suprafata ochiului imediat pe cornee te va face sa simti o apasare sau  presiune crescuta si vederea iti poate scadea putin. Chirurgul foloseste o mica lama sau taiere cu laser pentru a indeparta o portiune de tesut circulara de dimensiunea unei lentile de pe partea din fata a ochiului. Replierea clapetei permite medicului sa acceseze o parte a corneei si sa o reconfigureze.

Folosind un laser oftalmologul remodeleaza apoi anumite parti ale corneei. Dupa ce remodelarea este completa, clapeta este pliata la loc si de obicei se vindeca fara cusaturi.

In timpul interventiei chirurgicale ti se va cere sa te concentrezi pe un punct de lumina. Privind atent la aceasta lumina te va ajuta sa mentii ochii in pozitie fixa in timp ce laserul remodeleaza corneea. Se poate simti la un moment dat un miros distinct semn ca laserul indeparteaza tesutul corneei. Unii oameni descriu acest miros ca fiind cel de par ars.

Daca aveti nevoie de o interventie chirurgicala LASIK in ambii ochi medicii vor efectua procedura in aceeasi zi.

Care sunt riscurile:

- Conform studiilor, rata complicatiilor intalnite in cazul acestor operatii este intre 1-5%;

- Posibil ca chirurgical sa nu fi fost corespunzator realizat, iar corneea nu este suficient modificata: in acest caz putin probabil sa se obtina efectul scontat;

- De asemenea, in cazul in care interventia chirurgicala nu a fost corect executata, iar corneea a fost decupata/modelata prea mult, rezultatele vor fi nesatisfacatoare. Aceste doua situatii se intalnesc, totusi, la aproximativ 3% din cazuri;

- Alte simptome cum ar fi: vedere distorsionata (linii ondulate), flocoane (particule minuscule care se deplaseaza in campul vizual), vedere dubla pot sa apara in cazul in care corneea nu se vindeca in mod corect (aproximativ 2,6% dintre pacienti experimenteaza vedere distorsionata).