Dupa interventia chirurgicala LASIK

Dupa interventia chirurgicala LASIK

operatie laser LASIKImediat dupa operatia LASIK ochii te pot intepa, arde sau pot fi aposi. Vei vedea probabil incetosat. Vei simti putina durere dar iti vei recapata vederea clara repede.

Oftalmologul iti va prescrie calmante si picaturi pentru ochi pentru a fii linistit cateva ore dupa operatie. Medicul tau iti poate cere sa porti un material protector peste ochi pana cand ochiul se vindeca.

Vei fi capabil sa vezi dupa operatie dar nu vei putea vedea clar. Dureaza in jur de 2-3 luni dupa operatie inainte ca ochiul sa fie complet vindecat si stabilizat. Sansele ca vederea sa ti se fi imbunatatit dupa operatie sunt foarte mari. Trebuie sa faci vizite periodice la oftalmolog dupa operatie pentru ca medicul sa vada cum se vindeca ochiul si sa verifice daca apar complicatii. Pregateste-te pentru mai multe consultatii in primele 6 luni dupa operatie pentru ca medicul iti va recomanda.

Poate dura cateva saptamani pana cand vei putea sa folosesti din nou farduri si alte produse cosmetice in jurul ochilor. Poti sa astepti cateva luni pana cand vei putea face sport cum ar fi inotul si alte exercitii fizice care implica prelingerea picaturilor de transpiratie in ochi.

Urmeaza recomandarile medicului cu privire la cat de repede iti poti relua activitatea.

Ar putea sa apara senzatia de corp strain in ochi, insotita de dorinta de a freca ochii. Nu trebuie facut acest lucru. De asemenea, este posibil sa se instaleze sensibilitatea la lumina, sa apara flocoane, halouri, etc. Aceste simptome ar trebui sa se diminueze in cateva zile dupa interventia chirurgicala. Medicul ar putea recomanda ca ochiul sa fie acoperit imediat dupa operatie, timp de cateva zile sau chiar saptamani.

De asemenea se vor evita:

- machiajul - doua saptamani;

- sporturile si eforturile - trei zile;

- inotul, jacuzzi sau baile in apa calda - opt saptamani.

In plus ar fi indicat sa nu se conduca autoturismul pe timp de noapte (timp de trei-sase saptamani).

Cand rezultatele nu sunt cele dorite...

Multi dintre cei care apeleaza la chirurgia laser pentru tratarea tulburarilor de vedere sunt multumiti de rezultatele obtinute: 85% dintre persoane renunta la ochelari la cateva zile dupa aceasta. Daca totusi va numarati printre ghinionisti, daca apar simptome neobisnuite sau dureroase trebuie sa consultati imediat medicul oftalmolog.

Conform cercetarilor, aproximativ 85% dintre persoanele care au suferit interventii chirurgicale pentru tratrarea tulburarilor de refractie nu au mai depins de ochelari sau lentile de contact. Persoanele cu un grad scazut de miopie au inregistrat cel mai mare succes, desi rezultatele au fost favorabile si in cazul celor care sufereau de astigmatism si hipermetropie.

Totusi, rezultatele obtinute depind si de natura si complexitatea tulburarilor de vedere dar si de profesionalismul medicului.