Cabinete de optica

Cabinete de optica

Cabinete de optica Vederea dvs. depinde de de o vizita in cabinete de optica la momentul potrivit.

Cand este timpul sa "verificati ochii", asigurati-va ca vedeti profesionistul pentru ochii potrivit pentru nevoile dvs. Oftalmologii, optometristii si opticienii joaca fiecare un rol important in furnizarea de ingrijire a ochilor consumatorilor. Nivelurile de pregatire si expertiza sunt insa diferite pentru fiecare tip de furnizor. Iata o privire rapida asupra tipurilor de furnizori de ingrijire pentru ochi:

Cand si unde sa mergem in cabinete de optica

Un oftalmolog este un medic care se specializeaza in ingrijirea ochilor si a vederii. Oftalmologii difera de optometristi si opticieni prin nivelul lor de pregatire si in ceea ce pot diagnostica si trata. In calitate de medic care a absolvit colegiu si cel putin opt ani de formare medicala suplimentara, oftalmologul este autorizat sa practice medicina si chirurgia. Un oftalmolog pune diagnosticul si trateaza toate bolile oculare, efectueaza ochelari si prescrie, potriveste ochelarii si lentilele de contact pentru a corecta problemele de vedere. Multi oftalmologi sunt, de asemenea, implicati in cercetarea stiintifica privind cauzele si tratamentele pentru bolile oculare si tulburarile de vedere.

Subspecialisti: cunostinte suplimentare si pregatire pentru nevoile specifice ale ochilor

In timp ce medicii oftalmologi sunt instruiti sa se ingrijeasca de toate problemele si conditiile ochilor, unii oftalmologi se specializeaza intr-o anumita zona de ingrijire medicala sau chirurgicala a ochilor. Aceasta persoana este numita subspecialist. El sau ea, de obicei, au unul sau doi ani de formare suplimentara si mai aprofundata, numita specializare intr-una dintre principalele domenii de specialitate, cum ar fi glaucomul, retina, corneea, pediatria, neurologia si chirurgia plastica, precum si altele. Aceasta instruire si cunostinte suplimentare pregatesc oftalmologul sa se ocupe de afectiuni mai complexe sau specifice in anumite zone ale ochiului sau in anumite grupuri de pacienti.

Optometristii sunt profesionisti din domeniul sanatatii care asigura asistenta primara pentru vedere, de la testarea vederii si corectarea diagnosticului, tratamentul si gestionarea schimbarilor de vedere. Un optometrist nu este un medic. Un optometrist primeste  gradul de optometrie (OD) dupa ce a absolvit patru ani de scoala de optometrie, precedata de trei ani sau mai multi ani de facultate. Acestia sunt licentiati pentru practicarea optometriei, care implica, in principal, efectuarea de examinari oculare si teste vizuale, prescrierea si distribuirea lentilelor corective, detectarea anumitor anomalii ale ochiului si prescrierea medicamentelor pentru anumite boli oculare.

Opticienii sunt tehnicieni instruiti pentru a proiecta, verifica si potrivi lentile si rame de ochelari, lentile de contact si alte dispozitive pentru a corecta vederea. Ei folosesc prescriptiile furnizate de medicii oftalmologi, care sunt medici si chirurgi sau optometristi, dar nu testeaza vederea si nu dau prescriptii pentru corectarea vizuala. Opticienilor nu li se permite sa diagnosticheze sau sa trateze bolile oculare.

Acesti tehnicieni lucreaza in cabinetul oftalmologului si sunt instruiti sa efectueze o varietate de teste si sa ajute medicul in examinarea si tratarea pacientilor.

Tehnicieni oftalmologi

Acestia sunt asistenti medicali foarte instruiti sau cu experienta, care asista medicul la teste medicale mai complicate sau mai tehnice si la interventii chirurgicale minore in birouri.

Oftalmologi asistenti

Acesti medici au fost supusi unei pregatiri speciale de asistenta medicala si pot fi instruiti suplimentar in asistenta medicala oftalmologica. Acestia pot asista medicul in mai multe sarcini tehnice, cum ar fi injectarea de medicamente sau asistarea la spitale sau interventii chirurgicale de birou.