Boli de ochi congenitale

Boli de ochi congenitale

Boli de ochi congenitaleIn embrionul uman, ochii se formeaza printr-un proces delicat si complex. Problemele din acest proces pot duce la malformatii congenitale (prezente la nastere). Aceste afectiuni sunt relativ rare, aparand la aproximativ cinci la 10.000 de copii nascuti vii. Copiii cu aceste probleme au nevoie de experienta de specialitate. Pacientii sunt verificati in mod regulat  pentru aceste afectiuni.

Boli de ochi congenitale - clasificari

In America National Children's dispune de o clinica speciala pentru medicina de oftalmologie, condusa de Dr. Brian P. Brooks, unul dintre putinii medici la nivel national, care este certificat atat ca oftalmolog pediatru, cat si ca genetician clinic. Dr. Brooks desfasoara un program activ de cercetare stiintifica privind bolile oculare mostenite la Institutul National de Ochi, o divizie a Institutului National de Sanatate. Toti membrii echipei de oftalmologie pediatrica ajuta la evaluarea, indexarea si gestionarea cazurilor de anomalii oculare congenitale / de dezvoltare.

Care sunt anomaliile congenitale / de dezvoltare care afecteaza ochiul si orbita?

Ochiul uman se formeaza printr-un proces complex in timpul dezvoltarii embrionare. Probleme in acest proces de dezvoltare pot duce la malformatii oculare congenitale, cum ar fi anoftalmia (fara ochi), microftalmia (ochiul mic), colobomul (lipsa fantei optice de inchidere), aniridia (hipoplazia absenta sau partiala) si hipoplazia nervului optic sau nervul optic subdezvoltat.

Care sunt simptomele anomaliilor oculare congenitale / de dezvoltare?

Simptomele includ un ochi anormal si o vedere redusa a ochiului. Cum sunt diagnosticate anomaliile oculare congenitale / de dezvoltare? Problemele sunt, de obicei, evidente la examenul ocular. Un pacient poate solicita ocazional teste sistemice suplimentare, cum ar fi un RMN, scanare CT sau ecografie.

Ce este inclus in tratamentul anomaliilor oculare congenitale / de dezvoltare? Tratamentul se concentreaza pe maximizarea potentialului vizual cu ochelari si patch-uri. Pacientii sunt tratati de chirurgii oftalmici, dupa cum este necesar, pentru tratamentul glaucomului, cataractei sau a altor anomalii asociate. Consilierea genetica si accesul la informatii sunt, de asemenea, furnizate de catre medici. La copiii, tratamentul este aproape in totalitate ambulatoriu. Frecventa tratamentului poate varia de la o data pe luna pana la o data pe an.

Care este perspectiva pe termen lung a unui copil cu anomalii oculare congenitale / de dezvoltare? Dupa tratamentul initial, familiile se pot astepta sa aiba o intelegere mai larga a bolii oculare, posibilele sale implicari genetice si posibilele afectiuni conexe ce pot aparea din cauza acestor afectiuni. Parintii vor fi constienti de potentialul vizual al copilului, de posibila necesitate de plasament educational special si de prognosticul si / sau progresia bolii pe termen lung. In unele cazuri, ajutoarele in cazul in care vederea este redusa pot fi necesare sau de ajutor.

Toti membrii echipei de oftalmologie pediatrica ajuta la evaluarea, referirea si gestionarea cazurilor de anomalii oculare congenitale / de dezvoltare. Membrii echipei Oculoplastice Pediatrice evalueaza si trateaza chirurgical malformatii, cum ar fi deformarile de la nivelul capului, colobomul  (absenta peleoapelor), ptoza (caderea pleoapelor) si orbitele mici, aparute din cauza unor globi oculari  extrem de mici sau "absenti".