“Ulciorul” este o infectie glandelor sebacee Zeis, cauzate de bacteria Stafilococus Aureus. Aceasta este caracterizata de un debut acut al simpromelor siapare ca o unflatura usoara imediat sb pleoapa. Principalele simptome includ durerea, roseata si pleoape inflamate. Dispare de obicei in termen de o saptamana fara tratament. In caz contrar, pe langa anibiotice se pot prescrie si comprese cu apa calda sau cu ceaicald. Este in mod ormal inofensiv si nu cauzeaza daune de lunga durata.
Salazionul cauzeaza deblocarea glandelor sebacee si poate aparea atat la pleoapele superioare cat si la cele inferioare. Salazionl poate fi confundat cu ulciorul din cauza simptomelor similare. Aceasta afectiune este mai putin dureroasa si tinde sa fie cronic. Salazionul se videca in cateva luni in cazul in care tratamentul este administrat si in caz contrar se poate resorbi in timp de doi ani. Nu raspnde la medicamente si se trateaza de obcei cu interventii chirurgicale.
Belfarita este conditie comuna care cauzeaza inflamatia pleoapelor si care este destul de dificil de tratat, deoarece tinde sa recidiveze. Aceasta conditie este cauzatain principal de infectii cu stafilococi. Simptomele includ senzatia de arsura, sentimentul ca exista ceva in ochi, lacrimare excesiva, vedere incetosata,inrosirea ochilor, sensibilitate la lumina, pleoape rosii si inflamate, ochi uscati si uneori cruste ale genelor la trezire. Tratamentul consta in genera; in mentinerea unei igiene corespunzatoare a ochiului.
Entropionul se face de obicei de la imbatranirea pleoapelor dar uneori poate fi ca un defect congenital, o contractie spastica a muschilor, o cicatrice pe interiorul pleoapei etc. Este o boala asimptomatica care poate necesita interventie chirurgicala.
Ectropionul este o alta afectiune a pleoapei legata de imbatranire, care provoaca iritarea ochilor si cicatrici. Aceasta poate fi de asemenea rezultatul unor alergii si simptomele principale sunt lacrimarea excesiva si rigidizarea pleoapei.
Edemul pleoapelor este o afectiune in care pleoapele sunt umflate si contin lichid in mod excesiv. Acest lucru poate fi cauza cresterii presiunii intraoculare. Edemul poate fi o cauza unei reactii alergice la alimente, medicamente, plante etc.