Oftalmolog Zimnicea

Clinica oftalmologica Dr. Coman Ionela

Oftalmolog Zimnicea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Oftalmolog Zimnicea: Clinica oftalmologica Dr. Coman Ionela.

Despre Noi 

Clinica oftalmologica OphtaBluDr. Coman Ionela

Alexandria, Str. Dunarii nr. 51, bloc L4, sc. A, parter, ap. 3 (statia autobuz ”HCC”), Teleorman, cod postal 140010.
Pentru programari consultatii si/sau interventii chirurgicale, sunati la: 0784.355.155

Cabinet Oftalmologic Zimnicea

Clinica oftalmologică OphtaBlu din Alexandria – Teleorman, deținută de dr. Ionela Coman, oferă şi servicii de optică medicală constând în prescrierea retetei de ochelari, furnizarea variantelor de rame/lentile și montarea ochelarilor. Dr. Ionela Coman, medic specialist oftalmolog, realizeaza consultatii oftalmologice complete in cel mai modern cabinet oftalmologic din Alexandria, dotat cu aparatura de ultima generatie. Consultatii oftalmologice complete pentru adulti si copii, indiferent de varsta, in vederea diagnosticarii, tratamentului si urmaririi afectiunilor oftalmologice.

Întrucât ochelarii trebuie să reflecte necesitațile reale de corecție a vederii, pentru achiziționarea unei perechi de ochelari, considerăm importante următoarele elemente:

1. Prescripția/rețeta de ochelariCabinet Oftalmologic Zimnicea

Prescripția rețetei trebuie să reflecte necesitățile reale de corecție a vederii.  

Primul pas în alegerea ochelarilor îl constituie o prescripție corectă.

În cadrul consultatiilor pe care le oferă, Clinica oftalmologică OphtaBlu folosește aparatură de ultimă generație în vederea stabilirii exacte a dioptriilor și a tipului de lentile corespunzatoare (consultația este computerizată).

Complementar măsurătorilor computerizate, dr. Coman Ionela face corecțiile finale necesare, întrucât rezultatele furnizate de aparate nu corespund întodeauna cu realitățile oculare – necesitățile reale de corecție (de multe ori, măsurătorile computerizate, indiferent de marca/producătorul aparatelor, nu furnizează dioptriile necesare/reale – fenomen întâlnit la absolut toate clinicile/opticile de pe piața de profil). 

Cabinet Oftalmologic Zimnicea

Prescrierea este realizată de dr. Coman Ionela.

2. Alegerea ramei

La Clinica oftalmologică OphtaBlu găsiți cele mai variate rame (din cele mai bune materiale  - titan, acetat etc.), fiind diversificate ca stiluri, culori și materiale, incluzând titaniu, metal și acetat.

Ochelarii de vedere sunt acesorii importante, de aceea alegerea ramei trebuie realizată luând în considerare următoarele aspecte:

- lentilele recomandate trebuie să fie montabile pe rama aleasă;

- rama trebuie să corespundă feţei dvs.;

- rama trebuie să fie confortabilă pe timpul folosirii/purtării (chiar și pe lungă durată);

- purtarea ramei să nu fie un obstacol la lucru, la sport sau la şcoală;

- raportul calitate / preț trebuie să fie corespunzătoare.

Toate perechile de ochelari de vedere sunt rezistente și oferă confort prin calitatea superioară a materialelor din care sunt realizate.

3. Selectarea tipului de lentile

Lentilele sunt importante, motiv pentru care avem furnizori ce oferă lentile fabricate pe platforme europene.

Ophtablu vă oferă lentile fabricate de la cele mai importante companii producatoare, pentru a avea o vedere clară și protecție garantată a ochilor în orice mediu.

Pacientul își poate alege lentilele cu sprijinul personalului medical specializat al Clinicii, direct din cataloagele furnizorilor nostri.

Lentila reprezintă dispozitivul optic care transmite și reflectă lumina, ce strânge și deviază raza. Cele mai simple lentile sunt alcătuite dintr-un singur element optic, iar cele compuse functionează sub forma unei matrice de lentile simple, avand o axă comună. Materialul din care sunt produse este de obicei din plastic transparent sau din sticlă.

4. Alegerea firmei de montare a ochelarilor.Cabinet Oftalmologic Zimnicea

Montarea ochelarilor este la fel de importanță ca prescrierea rețetei. Atelierele cu care Clinica noastră colaborează asigură garanție pentru montaj (în cazul în care pacientul nu poate folosi produsul din motive imputabile montatorului, ochelarii sunt returnați acestuia pentru corecție/refacere, fără costuri suplimentare din partea pacientului).

Ochelarii furnizați de Clinica noastră sunt montați de către mai multe firme consacrate pe piața românească de profil (Clinica noastră colaborează cu acestea însă, în funcție de tipurile de rame și lentile alese, decidem colaboratorul necesar pentru montarea ochelarilor dvs.).

Erorile de montaj a lentilelor sunt suportate de către firma care realizează montajul (erori ce țin strict de montaj: distanța interpupilară, axele lentilelor etc.).

Întrucât colaborăm cu furnizori consacrați, produsele comercializate beneficiază de garanție (lentile, rame și montaj). Garanția este valabilă atâta timp cât defectele ascunse țin de procesul de producție al produselor. Dacă apar disfuncționalități ce țin de modul de întreținere a produselor furnizate, Clinica nu își asumă responsabilitatea și nu acordă garanție produselor finite furnizate.

Colaboratorii noștri dețin centre computerizate de prelucrare a lentilelor, care sunt echipate cu tehnologie de ultima generatie (pentru șlefuirea/prelucrarea lentilelor). Aceste instrumente de optică permit efectuarea tuturor etapelor, de la examinarea vederii până la montarea ochelarilor, incluzând luarea măsurilor, tăierea și perforarea lentilelor.

Produsul finit, respectiv ochelarul, este supus întodeauna unui control al calității, realizat cu aparate electronice.

  În cadrul clinicii oftalmologice OphtaBlu, operatiile sunt realizate de dr. Coman Ionela cu sprijinul unei echipe medicale cu o vasta experienta in domeniu (15 – 20 ani).

  Clinica este dotată cu bloc operator complet, la cele mai înalte standarde în domeniul intervenţiilor chirurgicale.

Cataracta

  Dintre toate operaţiile oftalmologice efectuate, cea de cataractă este cea mai frecventă.

  Cataracta este o afecțiune oculară care constă în opacifierea progresivă a lentilei din interiorul ochiului, denumită cristalin.

  Cataracta se manifestă prin scăderea progresivă a acuitatii vizuale, disconfort la lumina puternica, vedere neclară, contururi duble.
Operaţia de cataractă este indicată atunci când acuitatea vizuală scăzută perturbă desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor uzuale ale pacientului (conducerea autovehiculelor, cititul, privitul la televizor, lucrul la calculator etc).

  Nu este recomandat să se aştepte maturizarea cataractei, adică reducerea vederii doar la perceperea obiectelor la distanţe sub 1 metru, deoarece pot apărea complicaţii preoperatorii (glaucom secundar, subluxaţie de cristalin) sau intraoperatorii.

  Clinica noastra foloseste implanturi de cristaline furnizate exclusiv de ALCON, BAUSCH & LOMB și HANITA,facoemulsificatorul folosit fiind StellarisBausch & Lomb.

  Cristalinele furnizate de cele trei companii sunt din categoria PREMIUM, iar fiecare pacient poate alege, cu sprijinul medicului chirurg, ce cristalin este optim din punct de vedere medical și financiar.

  Operatia de cataracta este realizata de dr. Coman Ionela in cadrul Clinicii oftalmologice OphtaBlu Alexandria - Teleorman.

  Operaţia este realizată la un singur ochi intr-o sedinţă operatorie. 

  In cazul in care ambii ochi necesita operatie, operatia se face pe rand, la fiecare ochi separat, la intervale de timp diferite (nu in aceeasi zi la ambii ochi).

  • Anestezia pentru operatia de cataracta este locoregionala (o injectie parabulbara, langa ochi).

 Operatia moderna de cataracta efectuata in cadrul Clinicii oftalmologice OphtaBlu Alexandria - Teleorman prin metoda facoemulsificarii consta in decuparea capsulei anterioare a cristalinului si extragerea conţinutului cristalinului opac cu ajutorul ultrasunetelor.
Toate aceste manevre chirurgicale se fac printr-o plaga de 2.2mm - 2.4mm. Apoi, prin aceeasi plaga se implanteaza în sacul cristalinului, ramas gol dupa extragerea continutului, un cristalin artificial foldabil (pliabil) care sa restabileasca vederea ochiului operat. Plaga fiind atat de mica (2.2mm–2.4mm), nu este necesara sutura ei (coaserea).

  Cristalinele artificiale care se implanteaza in cadrul Clinicii oftalmologice OphtaBlu Alexandria - Teleorman sunt de mai multe tipuri.

  Dr. Coman Ionela va analiza opţiunile şi îţi va explica la ce să te aştepţi de la fiecare cristalin artificial.

  Durata operatiei de cataracta este de aproximativ 20 - 25 de minute. Toate operatiile sunt cu anestezie locala.

Controalele postoperatorii sunt gratuite.

  Intervenţiile chirurgicale sunt realizate cu facoemulsificator INFINITI (Alcon - SUA) și/sau STELARIS (Bauch & Lomb), echipamentele din sala de operatie fiind furnizate de firme renumite din industria de specialitate (microscop operator, sistem de monitorizare a pacientului, statii de sterilizare, generator electric, sursă neîntreruptibilă UPS etc.).

  Obiectivul nostru este de a va oferi servicii de inalta calitate la preturi accesibile, cu un maximum de transparenta in ceea ce priveste investigatiile/explorarile functionale efectuate, diagnosticele stabilite si preturile practicate pentru fiecare demers medical in parte, urmarindu-se un feedback real din partea dvs.

  Consultatiile sunt realizate exclusiv de dr. Coman Ionela, insa dat fiind faptul ca medicul mai efectueaza investigatii oftalmologice si interventii chirurgicale in cadrul Spitalului Orasenesc Videle - Teleorman, precum si in Clinica GedaMed Alexandria (numai consultatii), anterior prezentarii la Clinica, este recomandabil sa realizati o programare.

  Dr. Coman Ionela are o vasta experienta, dobandita la Spitalul Militar Central Bucuresti, Spitalul Sf. Ioan Bucuresti, Spitalul Universitar Municipal Bucuresti, precum si la Spitalul orasenesc Videle, unde isi desfasoara activitatea in prezent, zilnic.

  Clinica detinută de dr. Ionela Coman are ca obiectiv îmbunătățirea vederii pacienților prin oferirea unor servicii de înaltă calitate și profesionalism, în urma cărora aceștia să-şi poata relua activitatea cotidiană într-un timp cât se poate de scurt.

  Clinica se adresează tuturor persoanelor din Alexandria, Zimnicea, Turnu-Măgurele, Roșiorii de Vede, Videle, dar și cetățenilor județului Teleorman. 

  Intodeauna suntem interesati de stabilirea unui diagnostic corect, aplicarea tratamentului optim si obtinerea unui feedback pozitiv din partea pacientilor nostri. 

  Clinica detinuta de dr. Ionela Coman are ca obiectiv imbunatatirea vederii pacientilor prin oferirea unor servicii de inalta calitate si profesionalism.

  Dotările ultramoderne permit stabilirea corectă şi rapidă a diagnosticului şi aplicarea promptă a tratamentului optim. 

Servicii

Prețuri consultații OphtaBlu:

Cabinet Oftalmologic Zimnicea

1. CONSULTAŢIE OFTALMOLOGICĂ COMPLETĂ, pentru diagnosticare şi tratament - 100 lei

Consultatia include: acuitate vizuală, tensiune intraoculară, examen biomicroscopic, examen de fund de ochi, gonioscopie, prescripţie ochelari; 

2. Control postoperator final (include masurarea acuității vizuale, tensiune oculară, fund de ochi și prescripție ochelari)

3. CONSULTAŢIE PRESCRIPŢIE OCHELARI - 50 lei

4. CONSULTAŢIE LENTILE DE CONTACT - 120 lei

  • include: acuitate vizuală, examen biomicroscopic, fund de ochi, stabilirea dioptriilor, test Schirmer, probă lentile de contact;

6. REEVALUARE ADAPTARE LENTILE DE CONTACT - 60 lei

  • se efectuează la interval de 7 zile

7. EXTRAGERE CORP STRĂIN CORNEAN - 50 lei

8. EVALUAREA CORNEEI DUPĂ EXTRAGEREA CORPILOR STRĂINI - 20 lei

  • se efectueazã la interval de 7 zile

9. INJECŢIE SUBCONJUNCTIVALĂ - 50 leiCabinet Oftalmologic Zimnicea

10. INJECŢIE PERIOCULARĂ - 50 lei

11. SPĂLĂTURĂ CĂI LACRIMALE - 50 lei

12. EXAMINARE PERIMETRIE COMPUTERIZATĂ

  • ambii ochi - 100 lei
  • un ochi - 50 lei

13. GONIOSCOPIE - 40 lei

  • examinare pentru stabilirea diagnosticului de glaucom

14. EXAMINARE FUND DE OCHI - 40 lei

15. TENSIUNE INTRAOCULARĂ - 25 lei

16. EXAMEN BIOMICROSCOPIC - 15 lei

17. TEST SCHIRMER - 25 lei

18. TEST LA CULORI - 30 lei

19. CONSULTAŢIE DE URGENŢĂ - 150 lei

Clinica oftalmologica OphtaBlu din Alexandria – Teleorman, detinuta de dr. Ionela Coman, ofera si servicii de optica medicala constand in prescrierea retetei de ochelari, dar si furnizarea de variante de rame si lentile (prin intermediul Advanced Optik).

Montaj ochelariCabinet Oftalmologic Zimnicea

Ochelarii furnizati de Clinica noastra sunt montati de catre mai multe firme consacrate pe piata romaneasca de profil (cooperam cu acestea insa, in functie de tipurile de rame si lentile alese, decidem colaboratorul necesar pentru montarea ochelarilor dvs.).

Erorile de montaj a lentilelor sunt suportate de catre firma care realizeaza lucrarea (erori ce tin strict de montaj: distanta interpupilara, axele lentilelor etc.).
Intrucat cooperam cu furnizori consacrati, produsele comercializate beneficiaza de garantie (lentile, rame si montaj).

Colaboratorii nostri detin centre computerizate de prelucrare a lentilelor, care sunt echipate cu tehnologie de ultima generatie (pentru slefuirea/prelucrarea lentilelor). Aceste instrumente de optica permit efectuarea tuturor etapelor, de la examinarea vederii pana la montarea ochelarilor, incluzand luarea masurilor, taierea si perforarea lentilelor.

Produsul finit, respectiv ochelarul, este supus intodeauna unui control al calitatii, realizat cu aparate electronice.

Costul montajului este inclus in pretul lentilelor (pe rame noi, achizitionate din Optica, sau pe rame proprii – folosite anterior).

Preturi lentile

LENTILE (Lensa, Hoya, Essilor, Zeiss, Rodenstock)

Lentila reprezintă dispozitivul optic care transmite și reflectă lumina, ce strange și deviază raza. Cele mai simple lentile sunt alcătuite dintr-un singur element optic iar cele compuse functionează sub forma unei matrice de lentile simple, avand o axă comună. Materialul din care sunt produse este de obicei din plastic transparent sau din sticlă.

Lentile monofocale (fără tratament anti-reflex) - începând de la 70 lei (2 lentile)

Aceste lentile sunt destinate corecției fie pentru vederea de aproape, fie pentru vederea la distanță.

Lentile monofocale (cu tratament anti-reflex) - începând de la 100 lei (2 lentile)

Acest tip de lentile este destinat corecției fie pentru vederea de aproape, fie pentru vederea la distanță.

Lentile monofocale cu heliomat - începând de la 250 lei (2 lentile)

Lentilele de acest tip își auto-ajustează colorarea în funcție de intensitatea luminii, în sensul că se pot închide și deschide în funcție de condițiile de lumină (vederea devine mai confortabilă – practic, reduce solicitarea ochilor). Totodată, acest tip de lentile au rezistență la zgâriere (crește durabilitatea lentilelor) și oferă protecție UV (protejează în fața razelor UV dăunătoare).

Lentile progresive - începând de la 400 lei (2 lentile)

Acest tip de lentile nu are linii inestetice și oferă o vedere clară, continuă pentru orice distanță (prin folosirea acestora, este evitată trecerea "șoc" la altă dioptrie, precum la lentilele bifocale). Practic, odată cu adaptarea ochilor la acest tip de lentilă, este obținut efectul de vedere naturală.

Lentile degresive (de birou/office) - începând de la 350 lei (2 lentile)

Lentile monofocale asfericesubțiate (cu indice de refracție mare - 1,67) - începand de la 180 lei (2 lentile)

Acest tip de lentile prezintă mai multe calități, printre care menționăm faptul că sunt mai netede și mai ușoare (greutate redusă) față de lentilele de plastic normale, minimizează amplificarea ochilor (elimină efectul de "ochi mari" sau "ochi mici"), reduce aberațiile sferice, oferă o viziune periferică mai bună.

Lentile monofocale sfericesubțiate, cu anti-reflex (cu indice de refracție mare - 1,6) - începând de la 150 lei (2 lentile)

Acest tip de lentile prezintă o serie de caracteristici, printre care menționăm: sunt mai ușoare și mai subțiri față de lentilele de plastic normale (reduc în mod evident aspectul de "lentile groase", devenind mai estetice), minimizează aberațiile și distorsionarea imaginii pentru o viziune periferică mai bună, au o greutate redusă, permit o varietate mai mare de rame dintre care puteți alege.

Lentilele comercializate de Clinică sunt fabricate pe platforme europene consacrate.

Prețurile prezentate diferă în funcție de producător și de calitățile lentilelor.

Prețul lentilelor include și costul montajului ochelarilor (pe rame noi, achiziționate din Optică, sau pe rame proprii – folosite anterior).

În cadrul Clinicii pot fi stabilite lentilele de contact terapeutice şi cosmetice optime fiecarui pacient.

Preturi rame

Ramele de ochelari reprezintă o componentă estetică importantă a unui ochelar, indiferent de model, respectiv dacă este de damă sau bărbătesc. Optica noastră vă pune la dispozitie modele diferite în funcție de preferințe și gusturi.

Magazinul de optică medicală vă pune la dispoziție o gamă variată de: 

Rame din cele mai bune materiale (titan, metal, acetat etc.), la prețuri accesibile oricărui pacient - începând de la 50 lei (prețurile diferă în funcție de marca ramelor).

Ramele pe care le comercializăm sunt de 2 tipuri: ochelari pentru prescripție și ochelari de soare.

Colecție: femei, bărbați, copii

Forme rame: pilot, pătrată, browline, cat eye, dreptunghiulari, rotunzi, ovali

Forma feței: pătrată, oval, inimă, rotundă

Guess: 250 lei – 450 lei

Carolina Herrera: 450 lei

Police: 370 lei

Lozza: 370 lei – 450 lei

Furla: 450 lei

JK London City: 250 lei – 370 lei

Cosmopolitan: 370 lei

Avanglion: 150 lei – 200 lei

Aboriginal: 150 lei – 200 lei

Ozzie: 150 lei

Marciano: 250 lei

Givenchy: 370 lei

Cascada: 200 lei – 220 lei

Rhein Style: 160 lei

More & More: 300 lei – 335 lei

Eye Fashion: 100 lei

Rame copiiRhein kids: 100 lei

Chirurgie oftalmologica

Prețuri operații de cataractă OphtaBlu - Facoemulsificare – preț pentru un ochi

Cristalin artificial foldabil - ALCON SA = 1.400 lei                                    

Cristalinul este din categoria PREMIUM și este furnizat de firma Alcon.

Prețul afișat include: biometrie, cristalin artificial, anestezia, intervenția chirurgicală pentru realizarea implantului, alte consumabile și controlul de a doua zi. Fără costuri suplimentare/neanunțate.

Cristalin artificial foldabil - filtru, asferic  - ALCON IQ = 1.800 lei             

Cristalinul este din categoria PREMIUM și este furnizat de firma Alcon.

Prețul afișat include: biometrie, cristalin artificial, anestezia, intervenția chirurgicală pentru realizarea implantului, alte consumabile și controlul de a doua zi. Fără costuri suplimentare/neanunțate.      

Cristalin artificial foldabil - filtru, asferic, hidrofob - BAUSCH EYE CEE = 1.700 lei 

Cristalinul este din categoria PREMIUM și este furnizat de firma Bausch & Lomb.

Prețul afișat include: biometrie, cristalin artificial, anestezia, intervenția chirurgicală pentru realizarea implantului, alte consumabile și controlul de a doua zi. Fără costuri suplimentare/neanunțate. 

Cristalin artificial foldabil - filtru retinian, asferic - HANITA = 1.600 lei

Cristalinul este din categoria PREMIUM și este furnizat de firma Hanita.

Prețul afișat include: biometrie, cristalin artificial, anestezia, intervenția chirurgicală pentru realizarea implantului, alte consumabile și controlul de a doua zi. Fără costuri suplimentare/neanunțate.

Alte intervenții chirurgicale care pot fi realizate la OphtaBlu:

Excizie șalazion - 150 lei

Scos fire de sutură – gratuit– dacă intervenția are loc în Clinică  

Spălare hifema - 300 lei

Spălare mase restante - 150 lei

Sutură plagă corneeană/corneo-sclerală post-traumatica – 600 lei

Fiecare preț în parte reprezintă costurile totale presupuse de demersul chirurgical afișat. Nu există costuri suplimentare, neanuntate, în afara celor prezentate.

PROGRAM DE LUCRU
Cabinet oftalmologic
Luni - Vineri: 15:00 - 18:30

Optica Advanced Optik
Luni - Vineri: 09:00 - 12:00 / 15:00 - 18:30