Oftalmolog Targu Mures

Cabinet oftalmologic VIZUAL MED®

Oftalmolog Targu Mures reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Oftalmolog Targu Mures: Cabinet oftalmologic VIZUAL MED®.

Vederea este cel mai de preț simț al omului, ne oferă peste 80% din informațiile despre mediul înconjurator. Să-i acordăm din timp valoarea cuvenită ca să ne bucurăm alături de copiii noștri de frumusețea naturii înconjurătoare!

Sistemul vizual se dezvoltă încă din primele zile de viață, cu o perioadă senzitivă scurtă, de aceea fereastra de oportunitate pentru diagnosticarea și tratarea ochiului leneș – ambliopia - este destul de îngustă.

Copiii invață să vadă la fel cum învață să meargă sau sa vorbească. Vederea este o aptitudine învațată, ei trebuie să învețe să prelucreze informația vizuală.

E dreptul copilului la o vedere bună și obligația părinților de a i-o asigura.

Dacă putem aprecia ca parinte creșterea în greutate, în înalțime, dezvoltarea diferitelor abilități, nu suntem în aceeași postură să evaluăm calitatea vederii. 

Pentru o vedere bună pe tot parcursul vieții recomandăm:

 • Efectuarea unui examen oftalmologic complet la copii până la vârsta de 3 ani – indicată ar fi efectuarea unui control oftalmologic anual, de la vârsta de 6 luni, iar la prematuri încă de la naștere;
 • Controlul oftalmologic se impune chiar dacă părinții nu observă nimic deosebit, așa-zisa normalitate a ochiului poate ascunde multe alte probleme
 • Unele afecțiuni oculare ale copilului nu pot fi prevenite dar pot fi tratate dacă sunt depistate la timp
 • Angajați copiii în activități adecvate vârstei lor, limitandu-le accesul la terminalele digitale – între 0 și 2 ani creierul își triplează dimensiunea, iar o supraexpunere la noile tehnologii vizuale poate determina tulburări de vedere, deficit de atenție, întârzieri cognitive ș.a. 

Un control oftalmologic complet vă răpește doar câteva minute, dar acestea pot fi esențiale pentru viitorul copilului d-voastră. Cum v-ați simți ca părinte să constatați că fiul sau fiica d-voastră e diagnosticat/ă cu ambliopie la o vârstă când nu mai poate fi recuperată vederea? 

VIZUAL MED® este o firmă cu capital privat integral românesc. Oferim consultații oftalmologice pentru copii și adulți efectuate de medici primari oftalmologi cu experiență clinică de peste 15 ani. Componenta de optică medicală este asigurată de personal propriu experimentat. 

Elementele deosebite care ne recomandă sunt experiența mare în domeniul oftalmologic, personalul foarte bine pregătit profesional, aparatura oftalmologică performantă; Feed-back constant și continuu din partea pacienților este însușit și valorificat pentru îmbunătățirea serviciilor oferite; Caracterul novator al firmei noastre constă îndeosebi în orientarea activităţii către un segment mai puţin explorat, respectiv identificarea timpurie şi tratarea cu cele mai noi metode şi aparate a deficienţelor de vedere la copii. 

Medicii cabinetului nostru sunt preocupați și acționează permanent pentru prevenția afecțiunilor oculare la copii și la vârstnici. S-au derulat ciclic campanii de screening oftalmologic gratuit la copiii din grădiniţe, în localitățile județului Mureș – Tg. Mureș, Sângeorgiu de Pădure, Sângeorgiu de Mureş, Târnăveni, Ibăneşti, Topliţa (jud. Harghita). Activitatea noastră derulată pe această linie este încununată de succes, ajutorul pe care l-am acordat copiilor pentru a le reda o cât mai bună vedere favorizându-le o bună integrare şi dezvoltare socio-scolară. Componenta de optică medicală s-a dezvoltat, pe lângă ochelarii de corecţie, producem pandantivele optice ”OCHIO®, produs înregistrat al firmei noastre.

Servicii

 1. Consultatii oftalmologice computerizate - auto-kerato-refractometrie
 2. Oftalmoscopia indirecta (examinarea fundului de ochi)
 3. Biomicroscopia polului anterior si posterior
 4. Ecografie oculara
 5. Fotografii de pol anterior si/sau posterior
 6. Tonometrie noncontact - masurarea tensiunii intraoculare
 7. Gonioscopie
 8. Camp vizual computerizat
 9. Prescriere de ochelari si lentile de contact
 10. Optica medicala

Special pentru copii:

 1. Screening ocular la copii cu varsta mai mare de 6 luni
 2. Examen ortoptic la sinoptofor
 3. Ortoptica computerizata la cabinet (Vision Therapy System)
 4. Programe cu exercitii ortoptice la domiciliu (Home Therapy System)

Galerie foto