Oftalmolog Bistrita

Clinica Oftalmologica OFTALMOMED

Oftalmolog Bistrita reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Oftalmolog Bistrita: Clinica Oftalmologica OFTALMOMED.

clinica oftalmologica bistrita

CLINICA OFTALMOLOGICA OftalmoMED
Str. Cerbului nr.36
0263.233.611 / 0747 257.136 

OftalmoMED OPTICA
Bld. Independentei nr. 17
0263.708.835 / 0745 423.822

Despre Noi

Un personal inalt calificat, cu experienta, va sta la dispozitie pentru consultatii oftalmologice complete si servicii de optica medicala, utilizand aparatura si materiale performante. Scopul activitatii cabinetului nostru este de a face disponibile rezultatele optime ale identificarii precoce a problemelor oculare si tratamentului oftalmologic cu ajutorul experientei, pregatirii profesionale si aparaturii performante. Efectuam operatii pentru cataracta, glaucom, pterigion si alte afectiuni conjunctivale, strabism, afectiuni ale pleapelor.

clinica oftalmologica bistrita

Consultatia cuprinde un set complet de investigatii: refractometrie, consultatie optometrica, tensiune intraoculara, biomicroscopie de pol anterior si pol posterior.
Dupa caz, mai pot fi necesare: gonioscopia,examinarea campului vizual, tomografia in coerenta optica, ecografia sau biometria oculara. In functie de diagnostic, pacientul va fi orientat catre un tratament specific, catre optica medicala (pentru fabricarea ochelarilor sau comandarea lentilelor de contact) sau catre operatie. Toate aceste investigatii si tratamente (inclusiv operatia) sunt nedureroase, foarte eficiente si nu necesita nici o pregatire speciala din partea pacientului.

cabinet oftalmologic bistrita

Consultatia de baza – presupune determinarea acuitatii vizuale cu si fara corectie optica, evaluarea presiunii intraoculare, examinarea fundului de ochi, prescriptii ochelari, prescriptii lentile de contact, estetice si terapeutice. Prescriptia ochelarilor - este ansamblul operatiunilor ce conduc la stabilirea retetei pentru ochelarii de vedere sau lentilele de contact oftalmice in vederea corectarii viciilor de refractie sferice: miopie, hipermetropie sau asferice: astigmatism.

oftalmologie bistrita

Emetropia este cazul in care razele de lumina receptate de ochi converg (se unesc) intr-un singur punct situat pe retina si este caracteristica ochiului fara viciu de refractie, cu vedere normala.

Miopia este viciul de refractie in care razele de lumina converg intr-un punct in fata retinei, consta in dificultatea de a distinge obiectele aflate la distanta si se noteaza cu semnul “-” (minus). Miopia este una dintre cele mai frecvente cauze ce afecteaza vederea clara. Din pacate aceasta afectiune nu poate fi prevenita, insa poate fi corectata prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact si tratata prin interventii chirurgicale cu laser sau implant de cristalin artificial.

Hipermetropia este situatia in care razele de lumina converg intr-un punct aflat in spatele retinei, se manifesta prin dificultatea distingerii obiectelor aflate aproape si se noteaza cu semnul “+”. La corectia acestui tip de defect se folosesc lentile convergente. Desi defectele cristalinului ce sunt raspunzatoare pentru acest viciu de refractie sunt prezente inca de la nastere, hipermetropia se manifesta treptat, o data cu inaintarea in varsta, cand ochiul pierde din capacitatea de acomodare, deci din capacitatea de corectie.

Servicii medicale

  • Consultatii Oftalmologice
  • Investigatii Oftalmologice
  • Tratamente Laser: iridotomie laser yag, capsulotomie laser yag
  • Operatii Oftalmologice
  • Optica Medicala: rame ochelari, lentile ochelari, ochelari de soare

Program
Luni-Vineri: 10:00 - 18:00