Oftalmolog Bistrita

Cabinet oftalmologic OPTIFRESH

Oftalmolog Bistrita reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Oftalmolog Bistrita: Cabinet oftalmologic OPTIFRESH.

Un personal inalt calificat, cu experienta, va sta la dispozitie pentru consultatii oftalmologice complete si servicii de optica medicala, utilizand aparatura si materiale performante. Scopul activitatii cabinetului OPTIFRESH este de a face disponibile rezultatele optime ale identificarii precoce a problemelor oculare si tratamentului oftalmologic cu ajutorul experientei, pregatirii profesionale si aparaturii performante.

Consultaţia cuprinde un set complet de investigaţii: refractometrieconsultaţie optometricătensiune intraocularăbiomicroscopie de pol anterior şi pol posterior.
După caz, mai pot fi necesare: gonioscopia,examinarea câmpului vizualtomografia în coerenţă opticăecografia sau biometria oculară. În funcţie de diagnostic, pacientul va fi orientat către un tratament specific, către optica medicală (pentru fabricarea ochelarilor sau comandarea lentilelor de contact) sau către operaţie. Toate aceste investigaţii şi tratamente (inclusiv operaţia) sunt nedureroase, foarte eficiente şi nu necesită nici o pregătire specială din partea pacientului.

Servicii

CONSULTAȚII ADULTI:

Consultația de bază – presupune determinarea acuității vizuale cu și fără corecție optică, evaluarea presiunii intraoculare, examinarea fundului de ochi, prescripții ochelari, prescripții lentile de contact, estetice și terapeutice. Prescripția ochelarilor - este ansamblul operațiunilor ce conduc la stabilirea rețetei pentru ochelarii de vedere sau lentilele de contact oftalmice în vederea corectării viciilor de refracție sferice: miopie, hipermetropie sau asferice: astigmatism.

Emetropia este cazul în care razele de lumină receptate de ochi converg (se unesc) într-un singur punct situat pe retină și este caracteristică ochiului fără viciu de refracție, cu vedere normală.

Miopia este viciul de refracție în care razele de lumină converg într-un punct în fața retinei, constă în dificultatea de a distinge obiectele aflate la distanță și se notează cu semnul “-” (minus). Miopia este una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează vederea clară. Din păcate această afecțiune nu poate fi prevenită, însă poate fi corectată prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact și tratată prin intervenții chirurgicale cu laser sau implant de cristalin artificial.

Hipermetropia este situația în care razele de lumină converg într-un punct aflat în spatele retinei, se manifestă prin dificultatea distingerii obiectelor aflate aproape și se notează cu semnul “+”. La corecția acestui tip de defect se folosesc lentile convergente. Deși defectele cristalinului ce sunt răspunzatoare pentru acest viciu de refracție sunt prezente încă de la naștere, hipermetropia se manifestă treptat, o dată cu înaintarea în vârstă, când ochiul pierde din capacitatea de acomodare, deci din capacitatea de corecție.

Galerie foto