Oftalmolog Alexandria

Advanced Optik SRL

Oftalmolog Alexandria reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Oftalmolog Alexandria: Advanced Optik SRL.

Cabinetul Medical Individual (CMI) Dr. Ionela Coman este situat în centrul Alexandriei, judeţul Teleorman, şi are ca obiectiv imbunatatirea vederii pacientilor prin oferirea unor servicii de inalta calitate si profesionalism.

I. Printre afecţiunile diagnosticate în cadrul cabinetului medical deţinut de dr. Coman Ionela se numărără: CATARACTA, glaucomul, retinopatia diabetică, degenerescenţa maculară legată de vârstă, afecţiunile retiniene, viciile de refacţie sau afecţiunile căilor lacrimale.

II. În cadrul cabinetului oftalmologic pot fi efectuate programări pentru operaţii de cataractă, realizate de dr. Coman Ionela în Secţia de oftalmologie a Spitalului Videle - Teleorman prin facoemulsificare cu implant de cristalin artificial foldabil (sferic/asferic, monofocal sau multifocal, toric, cu filtre de protectie etc.).

III. Totodată, Cabinetul oferă şi consultaţii pentru prescriere ochelari sau lentile de contact, asigurând, prin intermediul Advanced Optik Alexandria, şi servicii de optică medicală, constând în prelucrarea şi montarea de lentile de ochelari sau lentile de contact terapeutice şi cosmetice, precum şi o gamă variată de rame pentru ochelari de vedere şi ochelari de soare.

 

Servicii

I. OPERATII OFTALMOLOGICE

Toate interventiile chirurgicale sunt realizate de dr. Coman Ionela in cadrul Secţiei de oftalmologie a Spitalului Videle - Teleorman.

Dintre toate operaţiile oftalmologice efectuate, cea de cataractă este cea mai frecventă. Cataracta este o afectiune oculara care consta in opacifierea progresiva a lentilei din interiorul ochiului denumita cristalin. Cataracta se manifesta prin scaderea progresiva a acuitatii vizuale, disconfort la lumina puternica, vedere neclara, contururi duble. Operaţia de cataractă este indicată atunci când acuitatea vizuală scăzută perturbă desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor uzuale ale pacientului (conducerea autovehiculelor, cititul, privitul la televizor, lucrul la calculator etc). Nu este recomandat să se aştepte maturizarea cataractei, adică reducerea vederii doar la perceperea obiectelor la distanţe sub 1 metru, deoarece pot apărea complicaţii preoperatorii (glaucom secundar, subluxaţie de cristalin) sau intraoperatorii.

Tratamentul cataractei este operaţia efectuată prin tehnica facoemulsificării cu ultrasunete a cristalinului opacifiat şi după extragerea sa, introducerea unui cristalin artificial foldabil, respectiv:

1. Facoemulsificare cu ultrasunete si implant de cristalin artificial foldabil (pliabil) monofocal: sferic, asferic, toric, ultra-microincizie;
2. Facoemulsificare cu ultrasunete si implant de cristalin artificial foldabil (pliabil) multifocal: bifocal, trifocal, toric personalizat (disponibil la comanda);
3. Facoemulsificare cu ultrasunete si implant de cristalin artificial nefoldabil (PMMA), monofocal;
4. Facoemulsificare cu ultrasunete si implant de cristalin artificial nefoldabil de camera anterioara.

Preoperator este necesară o evaluare a stării de sănătate prin examene de laborator (hemoleucogramă, glicemie, colesterol, timp de coagulare etc.), controlul tensiunii arteriale, electrocardiograma şi consult cardiologic. Este foarte util ca pacientul să informeze medicul oftalmolog asupra tuturor problemelor de sănătate pe care le are, de exemplu: hipertensiune arterială, diabet zaharat, afecţiuni cardiace, respiratorii, adenom de prostată etc., precum şi asupra tratamentelor pe care le face. De asemenea, pre-operator se efectueaza un examen complet al ochiului si se efectueaza masuratoarea (biometrie) prin care se alege tipul cristalinului artificial care urmeaza a fi implantat.

• Operatia de cataracta se face prin internarea pacientului (in cadrul Sectiei de oftalmologie a Spitalului Videle) sau ambulator (în funcţie de opţiunea pacientului).
Operaţia este realizată la un singur ochi intr-o sedinţă operatorie.
In cazul in care ambii ochi necesita operatie, operatia se face pe rand, la fiecare ochi separat, la intervale de timp diferite (nu in aceeasi zi la ambii ochi)
• Anestezia pentru operatia de cataracta este locoregionala (o injectie parabulbara, langa ochi).

Operatia moderna de cataracta efectuata in Secţia de oftalmologie a Spitalului Videle prin metoda facoemulsificarii consta in decuparea capsulei anterioare a cristalinului si extragerea conţinutului cristalinului opac cu ajutorul ultrasunetelor. Toate aceste manevre chirurgicale se fac printr-o plaga de 2.2mm-2.4mm. Apoi, prin aceiasi plaga se implanteaza în sacul cristalinului, ramas gol dupa extragerea continutului, un cristalin artificial foldabil (pliabil) care sa restabileasca vederea ochiului operat. Plaga fiind atat de mica (2.2mm–2.4mm), nu este necesara sutura ei (coaserea). 

Cristalinele artificiale care se implanteaza in Sectia de oftalmologie a Spitalului Videle sunt de mai multe tipuri:

Cristaline monofocale AcrySof® IQ: asigură o vedere utilă la o distanţă fixă. Post-operator vei avea nevoie de ochelari de citit. Acest tip de cristalin are o putere dioptrică egală pe toata suprafaţa sa. Cristalinul artificial monofocal nu corectează astigmatismul. AcrySof® IQ este un cristalin asferic şi reprezintă o concepţie cu totul nouă a opticii cristalinului, constând în reducerea aberaţiilor de sfericitate, ceea ce se materializează într-o vedere mai bună postoperatorie (contrast mai bun), în special seara şi noaptea. De asemenea, ele sunt mai subţiri cu 10% decât cele ne-asferice, permiţând a fi implantate pe o incizie şi mai mică de 2.2 – 2.4 mm.

Cristaline monofocale torice AcrySof® IQ TORIC: corectează astigmatismul şi asigură o vedere utilă la o distanţă fixă. Post-operator vei avea nevoie de ochelari de citit. AcrySof® IQ TORIC este un cristalin asferic care, în plus faţă de cristalinul artificial monofocal AcrySof® IQ are capacitatea de corecţie a astigmatismului. Cristaline multifocale (AcrySof® IQ ReSTOR) şi multifocale torice (AcrySof® IQ ReSTOR Toric): au mai multe puncte de focalizare, înlocuiesc cristalinul natural opacifiat şi corectează prezbiopia si astigmatismul – acolo unde este cazul, asigurând vederea completă – aproape, intermediar şi la distanţă – garantând în acelaşi timp, o calitate îmbunătăţită a imaginii. 

AcrySof® IQ ReSTOR este un cristalin artificial, care datorită particularităţilor de fabricaţie (utilizarea tehnologiei apodizat difractive – similară cu cea folosită la fabricarea telescoapelor şi a microscoapelor), oferă cea mai mare independenţă faţă de ochelari şi te poţi bucura astfel de o vedere bună atât la distanţă, cât şi la aproape şi intermediar. În plus este asferic, reducând aberaţiile de sfericitate, şi este dotat şi cu filtre pentru radiaţiile ultraviolete
şi radiatiile albastre nocive, protejând astfel retina. Este cel mai nou tip de cristalin artificial. AcrySof® IQ ReSTOR Toric oferă aceleaşi beneficii ca şi AcrySof® IQ ReSTOR, având, în plus, capacitatea de corecţie a astigmatismului.  Cristalinele AcrySof® utilizate în Sectia de oftalmologie a Spitalului Videle sunt confecţionate dintr-un material care are foarte bună biocompatibilitate, cu procent redus de apariţie în timp a sindromului de opacifiere a capsulei posterioare (aşa numita cataractă secundară).

Dr. Coman Ionela va analiza opţiunile şi îţi va explica la ce să te aştepţi de la fiecare cristalin artificial. Durata operatiei de cataracta este de aproximativ 20 - 25 de minute. Toate operatiile sunt cu anestezie locala.

Controalele postoperatorii sunt gratuite.

Intervenţiile chirurgicale sunt realizate cu facoemulsificator INFINITI (Alcon - SUA), echipamentele din sala de operatie fiind furnizate de firme renumite din industria de specialitate (microscop operator, sistem de monitorizare a pacientului, statii de sterilizare, generator electric, sursă neîntreruptibilă UPS etc.).

II. Consultatii oftalmologice:

- CONSULTAŢIE OFTALMOLOGICĂ COMPLETĂ pentru diagnosticare şi tratament

include: acuitate vizuala, tensiune intraoculara, examen biomicroscopic,
examen de fund de ochi, gonioscopie, prescripţie ochelari

- Consult complet pentru operatia de cataracta

- Control postoperator final pentru operatie cataracta (include masurarea acuitatii vizuale, tensiune oculara, fund de ochi si prescriptie ochelari)

- CONSULTAŢIE PRESCRIPŢIE OCHELARI

- Stabilirea diagnosticului de glaucom - GONIOSCOPIE

III. OPTICA MEDICALA

Fiind dotat cu echipamente ultramoderne, la cel mai inalt nivel tehnologic, CMI Dr. Coman Ionela Alexandria va pune la dispozitie o gama completa de servicii medicale oftalmologice, de cea mai buna calitate, printre care se numără şi cele oferite de Optica Medicala ADVANCED OPTIK Alexandria, ce constau in:
- RAME de ochelari cu o larga diversitate, din materiale de cea mai buna calitate
- LENTILE: monofocale, multifocale (progresive), interview (semiprogresive - pentru distanta intermediara), bifocale, de soare cu protectie la razele ultraviolete
cu sau fara dioptrii, fotocromice (heliomate), de plastic cu tratament antireflex si anti-zgariere, de policarbonat, rezistente la soc si cu tratament antireflex
si anti-zgariere, pentru calculator din plastic sau sticla, subtiate cu pana la 50%, pentru Retinopatie pigmentara, boala Stargart.
- SERVICE pentru ochelari de toate tipurile
- ACCESORII pentru ochelari (solutii si lavete pentru curatarea si intretinerea lentilelor, tocuri, lantisoare, snururi de silicon)
- LENTILE DE CONTACT pentru miopie, hipermetropie, astigmatism sau estetice
- ACCESORII SI SOLUTII de intretinere pentru lentile de contact

IV. Tarife

- CONSULTAŢIE OFTALMOLOGICĂ COMPLETĂ pentru diagnosticare şi tratament - 100 lei

- Consult complet pt. operatie cataracta - 50 lei

- Control postoperator final (include masurarea acuitatii vizuale, tensiune oculara, fund de ochi si prescriptie ochelari) - gratis

- CONSULTAŢIE PRESCRIPŢIE OCHELARI - 50 lei

- GONIOSCOPIE - 40 lei

- Perimetrie computerziata (camp vizual) - 80 lei

- Operatie cataracta - facoemulsificare cu cristalin artificial foldabil silicon, acrilat hidrofil, acrilat hidrofob, neasferic, asferic / clasic-ultrasunete - 1100 lei + 15 lei (taxa internare Spital) + Bilet trimitere

- Operatie cataracta - facoemulsificare cu cristalin artificial foldabil asferic, cu filtru galben (Alcon)/clasic-ultrasunete - 1400 lei + 15 lei (taxa internare Spital) + Bilet trimitere

- Facoemulsificare cu cristalin foldabil toric / clasic-ultrasunete - 2000 lei + 15 lei (taxa internare Spital) + Bilet trimitere

- Operatie cataracta - facoemulsificare cu cristalin foldabil multifocal / clasic-ultrasunete - 3500 lei + 15 lei (taxa internare Spital) + Bilet trimitere

Pentru detalii suplimentare puteti accesa si urmatoarele linkuri:

  1. www.cmic.ro/index
  2. www.romedic.ro/coman-ionela-cabinet-medical-de-oftalmologie
  3. www.sfatulmedicului.ro/clinici/cmi-coman-ionela_3906
  4. www.cylex.ro/alexandria/cmi+coman+ionela-894587.html
  5. www.tuugo.ro/Companies/cmi-coman-ionela/120000103637
  6. plus.google.com/u/0/115677036943234301473/posts
  7. www.linkedin.com/profile/view?id=60752091&trk=nav_responsive_tab_profile
  8. www.vreauundoctor.ro/doctori/doctor-coman-ionela-m160438.html